ΟΙΚΟΙ (ΑΝ)ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !!! ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ S&P ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ »ΦΟΥΣΚΕΣ» !!!

newego_LARGE_t_1101_38635537

Άλλη μια απόδειξη για το παρασκήνιο και τα βρώμικα παιχνίδια των οίκων αξιολόγησης, των »αλχημιστών» της παγκόσμιας οικονομίας, που αντικαθιστούν θεσμούς και φορείς, αποτελεί η καμπάνα των Αμερικανικών Αρχών στην S&P !!!

Ο περιβόητος οίκος προτού καλά-καλά, προλάβει να ορκιστεί Ελληνική κυβέρνηση, έσπευσε να υποβαθμίσει τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς καλείτε να πληρώσει το ποσό Ρεκόρ των 1,375 δις δολαρίων, στο πλαίσιο του συμβιβασμού με τις Αμερικανικές Αρχές !!!

Η Standard & Poor εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τους οίκους αξιολόγησης , να »φουσκώνει» τις αξιολογήσεις χρεογράφων στεγαστικής πίστης (subprimes), από το 2004! έως το 2007!, έτσι ώστε να κερδίσει περισσότερες αναθέσεις αξιολογήσεων !!!

Οι συγκεκριμένες αξιολογήσεις, ωστόσο, έκρυβαν τους πραγματικούς κινδύνους των χρεογράφων, με αποτέλεσμα η παγκόσμια οικονομία να οδηγηθεί στην κρίση του 2008 !!!

Σύμφωνα με τους όρους του συμβιβασμού, η Standard & Poor θα πληρώσει 687,5 εκατ. δολάρια στο Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλα τόσα στις 19 εισαγγελίες, που κατέθεσαν προσφυγές κατά του οίκου !!!

Για την ιστορία, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του διακανονισμού, η Standard & Poor υποβάθμισε 7 μεγάλες Ευρωπαϊκές Τράπεζες! και έθεσε σε  credit watch negative άλλες 4 (τέσσερις), μεταξύ των οποίων και η Deutsche Bank !!!

Γράφει ο Γεώργιος Κοντός

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s