ΤΟ 37% ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ Grexit !!!

Γράφει σήμερα το defencenet.gr πως το 37% των θεσμικών επενδυτών θεωρούν πως υπάρχει πάλι πιθανότητα για Grexit….μα καλά τόσο ψεκασμένοι είναι αυτοί οι »θεσμικοί επενδυτές»;;; Δεν ξέρουν πως Grexit δεν υπάρχει, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όσες χώρες έχουν ενταχθεί στην Ευρωζώνη ;;;

Picture-051

Το έχουμε δεκάδες φορές από το kinima-ypervasi.blogspot.gr  Grexit δεν υπάρχει, όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά το άρθρο 140, παρ. 3 της Συνθήκης της Λισαβώνας !!!
ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ &  ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ είναι λέει η ένταξη στο ευρώ !!!

Τον μύθο αυτό τον συντηρούν μόνον οι παπαγάλοι της κινδυνολογίας και οι άσχετοι με την Συνθήκη της ΕΕ και την τροποποίηση του άρθρου 50 αυτής κατά τη Σύνοδο της Λισσαβώνας το 2007 !!!

Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ, ΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΕ !!!

Το λένε τα ίδια τα κείμενα της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος !!!

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ΠΟΤΕ η ΕΚΤ και η ΤτΕ δεν μίλησαν για έξοδο από το ευρώ !!!

ΞΕΨΕΚΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ »ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» !!!

Γράφει ο Γεώργιος Κοντός

Επισυνάπτω το εν λόγο άρθρο του defencenet.gr

Το 37% των θεσμικών επενδυτών θεωρούν πως υπάρχει πάλι πιθανότητα για Grexit

Την απαισιοδοξία τους για τις εξελίξεις εντός της Ευρωζώνης, με πρωταγωνίστρια του δράματος την Ελλάδα, φανερώνουν οι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές σε γκάλοπ που διεξήγαγε το EBI (Euro Break-Up Index).

 Το γκάλοπ διεξήχθη μεταξύ 26-28 Φεβρουαρίου, άρα ήταν νωπή ακόμη η συμφωνία των Βρυξελλών για τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, και πήραν μέρος 980 επενδυτές – οι περισσότεροι εξ αυτών από τη Γερμανία.

 Τα αποτελέσματα είναι άκρως δηλωτικά του κλίματος που υπάρχει στις αγορές, καθώς το συμπέρασμα που εξάχθηκε από την έρευνα είναι ότι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια έχει αυξηθεί η ανησυχία για διάλυση της Ευρωζώνης, αλλά και για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

 Συγκεκριμένα, το 38% των θεσμικών επενδυτών απάντησαν πως βλέπουν πολύ πιθανή τη διάλυση της νομισματικής ένωσης τους επόμενους 12 μήνες. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2013, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, σε αντίστοιχη έρευνα, μόλις το 24,3% έβλεπε μπροστά του το απευκταίο σενάριο της διάλυσης.

Παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση, έστω και πρόσκαιρα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της αποσοβήθηκε με την τετράμηνη παράταση, οι επενδυτές δεν διαβλέπουν φωτεινό μέλλον για κανένα από τα δύο μέρη: ούτε για την Ευρωζώνη, ούτε για την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Βάνκε, ανώτερος αναλυτής, «το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι πειστικό. Είναι πλέον βέβαιο πως το Grexit θα γίνει ένα σταθερό θέμα συζήτησης μεταξύ των επενδυτών τους επόμενους μήνες».

 Βάσει της έρευνας, οι πιθανότητες που έδωσαν οι ερωτηθέντες για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση. Το 37,1% θεωρεί πως ένα Grexit είναι πιθανό, όταν πριν από μήνες καταγραφόταν μόλις το 22,5% που έκλεινε προς αυτή την αρνητική εκδοχή. Όπως σημειώνει το Reuters, μια αντίστοιχη έρευνα που έκανε το πρακτορείο στα μέσα Φεβρουαρίου, μεταξύ οικονομολόγων, έδειχνε πως ένας στους τέσσερις έβλεπαν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s