ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Der Spiegel ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΚΑΙΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» !!! ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Der Spiegel ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΚΑΙΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» !!! ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ !!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μπορεί να πιστέψει αυτήν την αηδή προβοκάτσια του Der Spiegel !!! Σας θυμίζω πως το κόμμα του κύριου Θεοδωράκη έχει δηλώσει ότι δεν έχει καμία θέση για κανένα θέμα, κάνει λόγο μέχρι και για… προπαγάνδα εναντίον του Βερολίνου !!!

Τους «Ποταμίσιους» προσφάτως τους πείραξε και το γεγονός ότι προβάλλεται στους σταθμούς του μετρό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας ένα βίντεο με εικόνες από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα, το 1941 !!!

Ούτε ο Γκαίμπελς, τόσο πάθος !!!

POTAMI

Ας δούμε όμως το ρεπορτάζ του Der Spiegel: Ο Γερμανός δικαστής του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, χαρακτηρίζει εύλογη την ελληνική διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, σύμφωνα με δημοσίευμά του περιοδικού Der Spiegel με τίτλο «Δίκαιες απαιτήσεις».

Ο δικαστής Ντίτερ Ντάιζεροτ, τόνισε ότι «αρκετά στοιχεία συνηγορούν υπέρ του ότι πρόκειται για δάνειο», και χαρακτηρίζει εύλογη την ελληνική απαίτηση για την αποπληρωμή του. Προσθέτει δε ότι θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και το αίτημα για αποζημιώσεις μεμονωμένων θυμάτων, ενώ διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για παραγραφή των απαιτήσεων λόγω της Συμφωνίας 2+4, που αποτελεί κλασικό παράδειγμα σύμβασης εις βάρος τρίτου.

Ο κ. Ντάιζεροτ εξηγεί ότι «η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της», καθώς «δεν εκφράστηκε γραπτώς και «δεν υπάρχει παραίτηση μέσω της σιωπής». Στη συνέχεια προτείνει σχετικά με τον τρόπο διεκδίκησης, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για το οποίο όμως απαιτείται συμφωνία του Βερολίνου, ή εναλλακτικά στο Δικαστήριο Συμβιβασμού και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ.

Γράφει ο Γεώργιος Κοντός

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s