ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ;;;

Ως γνωστόν με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού,ορίστηκε ότι από τις αρχές του έτους 2014, για κάθε δημόσια δαπάνη που περνά από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, προκειμένου να γίνει η πληρωμή θα πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Αν προκύπτει οφειλή είτε για φόρους είτε για ασφαλιστικές εισφορές, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά σε αυτόματους συμψηφισμούς, πληρώνοντας στον δικαιούχο μόνο ότι απομένει από τη διαφορά.

uncle-sam-pay-your-taxes11413182557

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, πριν από την πληρωμή κάθε δημόσιας δαπάνης, αναζητούν από τις Εφορίες και το ΙΚΑ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για τον δικαιούχο.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 25 του Ν 1882/1990 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στη Φορολογική Διοίκηση χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης:

α) ενός τουλάχιστον έτους, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, υπερβαίνει το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

β) τριών τουλάχιστον ετών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α’ υπερβαίνει το ποσό των εκατό πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Και εδώ ακριβώς γενάτε το ερώτημα, οι Τράπεζες κύριε έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ;;; 

Αν χρωστούν πόσα χρωστούν ;;;

Υπάρχει κάποιος να μας το απαντήσει ;;;

Θα παρέμβει ο Οικονομικός Εισαγγελέας αν οι Τράπεζες οφείλουν πάνω από 1 δις ευρώ ;;;

Σας θυμίζω ότι το χρέος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που προκύπτει είναι πάνω από 1 δις ευρώ και μέρος του μόνο προέκυψε από την πρώτη δόση των 5 δισ. ευρώ, που είχαν λάβει στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου στήριξης, των 28 δισ. ευρώ που είχαν λάβει οι τράπεζες, από το 2009, ενώ το χρέος μέχρι το 2012 ήταν πάνω από μισό δις, 555 εκατομύρια ευρώ για την ακρίβεια !!!

Έλεγαν λοιπόν τότε πως το ποσό (της οφειλής) θα δινόταν έναντι προνομιούχων μετοχών και οι τράπεζες όφειλαν να αποδίδουν ως μέρισμα στο δημόσιο το 10% για τα επόμενα πέντε χρόνια !!!

Εισέπραξε τίποτα από τις Τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, της κρίσης που δημιούργησαν οι τράπεζες και πλήρωσαν όλοι οι Έλληνες πολίτες φορολογούμενοι, το Ελληνικό Δημόσιο ;;;

Ποιος ευθύνεται από πλευράς τραπεζών για τα χρέη της τράπεζας προς το δημόσιο ;;;

Θα πάει κανένας τραπεζίτης φυλακή αν προκύψουν χρέη της τράπεζας προς το δημόσιο ;;;

Θα προχωρήσει το δημόσιο σε κατασχέσεις της περιουσίας της τράπεζας στην περίπτωση που αυτή χρωστά υπέρογκα ποσά και δεν μπορεί να τα αποπληρώσει ;;;

Περιμένουμε απαντήσεις……

Θα επανέλθω οσονούπω, διότι το θέμα καίει !!! 

Γράφει ο Γεώργιος Κοντός

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s